Knusende seier i toppkampen

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 23. Sep 2018

Erik Sigtbakken scoret et av målene lørdag.

Ringsaker var klart best i toppkampen mot Hernes og ga seg ikke før det sto 4-1 på måltavla.

Ringsaker tok tak i kampen på eget kunstgress i åpningsminuttene. Bare ett poeng skilte lagene før lørdagens toppkamp, men det så ikke slik ut den første halvtimen. Hernes la seg lavt og satset på kontringer, mens RIF tok tak i ballen, presset gjestene og skapte sjanser fra start.

Allerede etter sju minutter serverte Erik Grønvold gjestene fra Hernes en advarsel da han skjøt lavt mot nærmeste hjørnet etter en kort corner. Keeperen leverte en god redning, men på den påfølgende corneren fikk de gul-blå uttelling. Corneren ble slått mot bakre stolpe, der avsluttet Stian Larsen i stolpen. På returen ventet Andreas Os som banket inn kampens første scoring.

Kampen fortsatte i samme spor med et stort ballinnehav til Ringsaker, men uten å skape de store sjansene. Det gjorde heller ikke Hernes før de plutselig spilte seg igjennom RIF-forsvaret med en langpasning. Alene med keeper Magnus Opdahl Sørensen reddet vertenes sisteskanse mesterlig.

Ringsaker fikk noen minutter senere også en stor mulighet da Erik Sigtbakken løp seg fri og avsluttet fra noe skrått hold, men også denne gangen reddet keeper.

Vi skulle imidlertid få en scoring til før hvilen. Nok en gang fikk Ringsaker uttelling på dødball. Corneren ble slått inn og der raget Ringsakers svar på Fellaini høyest og stanget inn 2-0. Det er selvsagt Os vi snakker om som dermed ble tomålsscorer.

RIF gikk til pause med en komfortabel ledelse uten å imponere og var ivrige å vise seg fra en enda bedre side i andre omgang. Som i første omgang gikk laget hardt ut og skapte flere gode muligheter før Erik Sigtbakken skrudde inn 3-0 for vertene.

Hjemmelaget storspilte ikke, men hadde god kontroll på matchen. Allikevel fikk Hernes sin redusering 12 minutter før slutt og skapte spenning i kampen. Den spenningen varte ikke mer enn to minutter for ti minutter før slutt punkterte Kent Jørgen Johansen kampen da han løp fra Hernes-forsvaret, forbi keeperen og satte ballen i det åpne buret.

Flere scoringer ble det ikke og et Ringsaker-lag i flytsonen innkasserte sin fjerde seier på rad.

Fakta

Ringsaker – Hernes 4-1 (2-0)

Mål: 1-0 Andreas Os (8), 2-0 Os (32), 3-0 Erik Sigtbakken (56), 3-1 Morten Christensen (78), 4-1 Kent Jørgen Johansen (80)

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen – Stian Larsen, Amund Skaug Grasbakken, Mikkel Amb, Roger Sigtbakken (Henrik Hornnæss fra 73. min) – Erik Grønvold (Anders Kjelsrud fra 60. min), Milos Petrovic, Andreas Os – Kent Jørgen Johansen, Erik Sigtbakken, Christer Krokengen (Torbjørn Falch Rustand fra 65. min)