Seirende ut av krigssonen

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 10. Jun 2018

Som vikingene og Napoleon gjorde så mange ganger, kom RIF seirende ut av krigssonen. Men til forskjell fra de to førstnevnte er Ringsaker IF langt unna tilintetgjørelse.

For det som møtte spillere, ledere og publikum i Hernes fredag kveld, minnet mer om en slagmark krigsårene enn en fotballbane. Banen i Hernes har dessverre måtte lide av sydenværet de siste ukene.

Banen med en smukk blandingsmiks av jord, sand og gress sørget for at de to generalene Vegar Berge og Anders Hansen la en ny slagplan. Tiki-taka og romantisk angrepsfotball ble byttet ut med en mer kontrollert og direkte spillestil i ekte Tony Pulis-ånd.

RIFs stolte soldater fulgte generalenes direktiver til punkt og prikke. De gule og blå kjempene kriget i duellene, holdt formasjonen, sto støtt i forsvar og ikke minst angrep med brutal kraft.

Riktignok var det hjemmelaget som åpnet best og presset RIF i starten av kampen, men RIF-laget kjempet seg tilbake i matchen og ble med på krigen på Øyenbanen.

Etter 19 minutter kom også ledermålet da Erik Sigtbakken spilte fri lynvingen Kent Jørgen Johansen som sikkert satte inn 1-0. Etter scoringen ble RIF bare bedre og kontrollerte kampen med unntak av noen farligheter som Magnus Opdahl Sørensen tok seg av.

RIF tok med seg ledelsen inn i pausen og gikk til angrep i begynnelsen av andre omgang. Etter 47 minutter fosset Erik Sigtbakken i gjennom Hernes-forsvaret og ble felt inne i 16-meteren - straffe til de gule og blå. Sigtbakken overlot straffesparket til Andreas Os som sikkert satte straffen i mål.

Etter dette hadde vi flere muligheter til å øke ledelsen, men det sviktet litt i avslutningene. Defensivt sto laget godt og tok i mot det meste av presset til Hernes.

Etter 57 minutter fikk imidlertid Hernes også straffespark. Vår straffeekspert Ken Robin Olsen kom inn i pausen og reddet forsøket mesterlig.

Etter 66 minutter fikk Hernes nok et straffespark og denne gangen klarte ikke Ken Robin å redde straffen. Et fysisk sterkt Hernes presset på for utligning, men RIF forsvarte seg godt og slapp ikke til de store sjansene.

Det ble ingen flere mål i kampen og Ringsaker viste at de også kan krige inn tre poeng. Dermed klatret RIF forbi Hernes på tabellen. Begge lagene står nå med 16 poeng, fem poeng bak serieleder Grue. Ringsaker har én kamp mindre spilt enn Grue og lagene møtes i siste serierunde før ferien.

Slik ser tabellen ut

Fakta

Hernes - Ringsaker 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Kent Jørgen Johansen (19), 0-2 Andreas Os (47, str), 1-2 Per Christian Lundeby (66, str)

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen (Ken Robin Olsen fra 46. min) - Stian Larsen, Espen Haakensveen, Mikkel Amb, Henrik Hornnæss - Amund Skaug Grasbakken, Kevin Berget (Oskar Røhnebæk, Andreas Os - Erik Sigtbakken, Tor Arne Krogsrud (Piotr Kobierski fra 85. min), Kent Jørgen Johansen (Christian Dalseng fra 90. min)

Gule kort: Amund Skaug Grasbakken, Stian Larsen, Tor Arne Krogsrud, Erik Sigtbakken