Endelig seier igjen

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 22. Aug 2018

Ringsaker tok sin første seier i høstsesongen.

Etter bare to poeng på de to første kampene etter ferien var det en sultefôret gjeng som entret Gaupen Bernabeu mandag kveld. På motsatt banehalvdel var det også en revansjelysten gjeng. Hamar IL måtte nemlig svelge et tungt tap i serieåpningen på hjemmebane mot Ringsaker.

I lagoppstillingen før kampen kunne den observante seer skimte ikke bare én, men to kapteiner. Innafor? Selvfølgelig. Gaupdøler er som kjent et åpent folkeslag og da ble det naturlig å hente inspirasjon fra Amerika. Var dette nok til å vippe HIL av pinnen? Om det var utslagsgivende kan diskuteres, men RIF plukket i hvert sin første trepoenger i høstsesongen.

Det var også de gule og blå som åpnet kampen best og skapte gode muligheter, selv om også gjestene fra Hamar virket farlige på kontringer.

Det var også RIF som tok ledelsen da Amund Skaug Grasbakken banket inn ledermålet.

Det tok imidlertid ikke lang tid for gjestene å svare. Like etter utlignet de på det som blir stående i historiebøkene som et selvmål.

Lagene gikk til pause etter en omgang der RIF styrte spillet og skapte de største sjansene, men slet med uttellingen.

HIL fortsatte å stå godt samlet i forsvar i andre omgang og gjorde det vanskelig for Ringsaker, men til slutt fikk vertene uttelling. Erik Sigtbakken scoret det befriende ledermålet og plutselig løsnet det skikkelig foran mål. RIF ga seg ikke før det sto 4-1 på tavla etter at Kent Jørgen Johansen og Andreas Dårstad hadde pyntet på resultatet.

En annen gladnyhet er at Ringsaker 2 tok en sterk 5-1 seier borte mot Jørstadmoen og topper dermed sin avdeling i 6. divisjon.

Fakta

Ringsaker – Hamar 4-1 (1-1)

Mål: 1-0 Amund Skaug Grasbakken, 1-1, 2-1 Erik Sigtbakken, 3-1 Kent Jørgen Johansen, 4-1 Andreas Dårstad

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen – Håvard Haugom, Stian Larsen (Andreas Dårstad fra 70. min), Mikkel Amb, Roger Sigtbakken (Henrik Hornnæss fra 82. min) – Erik Grønvold, Amund Skaug Grasbakken, Øyvind Haugli, Andreas Os (Anders Kjelsrud fra 46. min) – Erik Sigtbakken, Kent Jørgen Johansen