Tungt tap i Grue

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 24. Jun 2018

Det meste gikk galt for Ringsaker i toppkampen borte mot Grue.

Forutsetningene før fredagens toppkamp var tydelige. Grue ledet avdelingen, tre poeng foran Ringsaker som har én kamp mindre spilt enn laget i grønt.

Spilleforholdene var gode og alt lå til rette for en herlig toppkamp. Hjemmelaget åpnet kampen best og la press på Ringsaker fra starten av med aggressiv «forechecking». Allikevel holdt RIF-forsvaret unna i starten av kampen. Etter et kvarter kom kampens første målsjanse og den var til gjengjeld stor. Grue kontret og kom alene med RIF-målvakt Ken Robin Olsen, Grues kaptein Carl Emil Løvstad sendte ballen forbi Olsen, men midtstopper Knut Helland reddet på streken. Dessverre finnes ikke mållinjeteknologi i 5. divisjon, så om ballen var inne eller ikke er vanskelig å fastslå med absolutt sikkerhet.

Bare et par minutter senere skapte Ringsaker sin første mulighet da Erik Sigtbakken klinte til fra sin høyrekant, men skuddet seilte over Grue-målet.

Etter 22 minutter fikk vertene belønning for sitt høye press. Grue vant ballen langt inne på RIFs banehalvdel og scoret kampens første mål.

Det virket som baklengsmålet vekket Ringsakers utvalgte som sakte, men sikkert tok over banespillet. Siste halvdelen av omgang var preget av mye ballbesittelse til Ringsaker, men få sjanser skapt. Det skortet ofte på den siste og avgjørende pasningen. Den kom imidlertid rett før pause. Erik Sigtbakken slo et godt innlegg i feltet mot en totalt umarkert Andreas Os på bakre stolpe som bommet på ballen i det som så ut som en sikker scoring.

Dermed gikk Grue til pause med ledelse i en jevn første omgang.

De gule og blå gikk ut i hundre i andre omgang. Etter bare ett minutt av omgangen ble det ropt på straffe da Torbjørn Falch Rustand danset seg inn i 16-meteren og fyrte av et skudd som treffer armen på en Grue-forsvarer. Dommeren var imidlertid ikke enig med RIF-gutta.

Bare to minutter senere fikk kaptein Rustand en ny mulighet fra lignende posisjon. Denne gangen gikk skuddet forbi Grue-blokka, men like utenfor målet.

Etter dominans de første seks minuttene av andre omgang, utnyttet Grue en feil RIF-forsvaret og doblet ledelsen. Ti minutter senere skjedde det samme igjen og Grue punkterte i realiteten matchen.

RIF ga allikevel ikke opp og var uheldige som ikke fikk redusering etter 67 minutter med to skuddforsøk fra god posisjon inne i feltet, men begge ble blokkert av forsvaret. De gule og blå hadde flere store muligheter til å få et trøstemål, men dette var dagen da ballen ikke ville i mål for Ringsaker. Der Grue var dødelige effektive, sløste Ringsaker med sjansene. 3-0 var nok et flatterende resultat, men da Grue var best foran begge målene, fortjente de seieren.

Ringsaker kan dog ta med seg noe positivt fra helga med tabelltopp for utviklingslaget i 6. divisjon.

Fakta

Grue - Ringsaker 3-0 (3-0)

Mål: 1-0 Charles Valentin Wigdahl Bratli (22), 2-0 Alaa Saad Gaith Al-Shimary (52), 3-0 Al-Shimary (62)

Ringsakers lag: Ken Robin Olsen - Stian Larsen, Espen Haakensveen, Knut Helland, Henrik Hornnæss (Piotr Kobierski fra 63. min) - Amund Skaug Grasbakken, Sondre Bjørke (Mikkel Amb fra 70, min), Andreas Os - Erik Sigtbakken, Torbjørn Falch Rustand (Roger Sigtbakken fra 80. min), Kent Jørgen Johansen (Håvard Haugom fra 30. min)

Gule kort: Amund Skaug Grasbakken, Espen Haakensveen

RIFs stjernetrio:

★ Ingen

★★ Ingen

★★★ Ressursgruppa som ble med på bussturen til Grue og støttet laget gjennom hele kampen.