Ringsaker til topps!

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 7. Okt 2018

Endelig fikk RIF vist seg fra sin beste side i en toppkamp. Da ble det seier mot Grue og tabelltopp i avdelingen med tre kamper igjen å spille.

Premissene var lagt før slaget i Gaupen mellom Ringsaker og Grue. Grue ledet serien med to poeng foran RIF og med seier ville de gule og blå ta over serieledelsen.

De siste årene har Ringsaker sviktet i toppkampen, men det var definitivt ikke tilfellet denne gangen. I en god 5. divisjonskamp vant vertene fortjent i det som kanskje avgjør toppstriden i avdelingen. Det er ingen tvil om at slagordet gult og blått tel krampa tæk øss stemte i denne matchen.

For det aller viktigste lå i bunn da dommeren blåste i gang kampen. Hele laget jobbet sokkene av seg gjennom samtlige 90 minutter. Enkeltspillere sto fram, men først og fremst var dette en skikkelig lagseier foran ca. 350 tilskuere.

Etter at lagene følte litt på hverandre de første minuttene fikk RIF en kanonåpning med scoring et kvarter ut i kampen. Grues keeper bommet på et gjennomspill og lot buret stå åpent for Torbjørn Falch Rustand. Vår hærfører og kaptein gjorde selvsagt ingen feil og sendte hele Gaupen til himmels.

Ringsaker fortsatte å kjøre på etter scoringen og skapte flere store muligheter. Blant annet Rustand og Erik Sigtbakken hadde gode muligheter, men scoringen lot vente på seg.

Det skulle imidlertid vise seg at publikum ikke trengte å vente lenge. For banens beste Milos Petrovic tok med seg ballen inn i banen og ladet venstreslegga. Serberen fyrte av en prosjektil som dalte vakkert ned i hjørnet. 2-0 og en vakker scoring. Gjestene svarte imidlertid før pause da den gode spissen Alaa Saad Gaith Al-Shimary reduserte etter en corner.

Lagene tok dermed pause med stillingen 2-1. En omgang der Ringsaker styrte begivenhetene og fort kunne ledet mer.

Det hadde nok støtteapparatet til Grue sett også for gjestene gikk mer offensivt til verks i andre omgang. I en periode der RIF var noe presset klarte vertene å sette nok en scoring. Ringsaker fikk frispark fra 18-19 meter. Som mot Hernes curlet Erik Sigtbakken frisparket praktfullt i hjørnet.

Grue var fortsatt ikke utslått og nok en gang reduserte Al-Shimary med en styring på et frispark.

Det var faktisk ikke kveldens siste mål for et drøyt kvarter før kampslutt fikk Ringsaker straffespark. Rustand ble felt da han jaget det som så ut som en håpløs ball og ble felt. Straffesparket ble satt sikkert i mål av dødballspesialist Erik Sigtbakken.

Denne gangen greide ikke gjestene å slå tilbake. Dermed endte det med tre poeng i toppkampen til Ringsaker som nå topper tabellen med tre kamper igjen å spille. Førstkommende torsdag møter RIF Stange på bortebane før Elverum 2 og Braskereidfoss gjenstår for de gule og blå.

Fakta

Ringsaker – Grue 4-2 (2-1)

Mål: 1-0 Torbjørn Falch Rustand (13), 2-0 Milos Petrovic (40), 2-1 Alaa Saad Gaith Al-Shimary (43), 3-1 Erik Sigtbakken (57), 3-2 Al-Shimary (63), 4-2 Sigtbakken (str, 72)

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen – Stian Larsen, Iver Lierhagen, Mikkel Amb, Kent Jørgen Johansen – Amund Skaug Grasbakken, Milos Petrovic, Andreas Os (Oskar Konradsen Røhnebæk fra 75. min) – Erik Sigtbakken, Torbjørn Falch Rustand (Håvard Haugom fra 85. min), Christer Krokengen (Tor Arne Krogsrud fra 78. min)