Ringsaker til topps i vinterserien.

Postet av Ringsaker IF den 13. Apr 2019

Etter å ha imponert stort i hele vinter reiste gaupdølene over til Mjøsas skyggeside og møtet med hardtsatsende FK Toten fredag ettermiddag. Og gultrøyene sørget for at påsken blir ekstra skinnende gul i år.

Toten-RIF 1-3 (0-2)

Vi reiste over mjøsbrua for den siste kampen i vinterserien, finalen! Vi skulle møte Toten, som sist helg nedsablet avdelingskollega Kolbu med 5-0 i cupens andre kvalifiseringsrunde. De slo oss også 4-3 i gruppespillet i årets vinterserie, så premissene var lagt og Toten måtte finne seg i å være favoritter.

Kampen starter med at de gulblå går respektløst igang. Vi presser Toten høyt i banen, og får belønning etter et brudd midt på banen som vi etterhvert får tredd ut på vår høyre kantspiller Håvard. Han slår et strøkent innlegg som Christer setter i høyre hjørnet med en presis avslutning. 15 minutter er spilt, og vi har nektet Toten ro med ballen. Etter scoringen blir vi trykket kraftig tilbake, og Toten skaper flere halvsjanser. De gulblå kjemper heroisk for å hindre Toten å skape de store sjansene, og klarer stort sett det. Vi ordner 2-0 på en av våre sjeldne visitter på Totens banehalvdel, Christer unngår en kroppstakling fra Totens høyre stopper, og setter opp Torbjørn på blankt mål. 2-0, dødelig effektive!

I pausen som var kjærkommen, så gjør vi to bytter. Tor Arne kommer inn for Håvard, og Erik S kommer inn for Andreas O. Gutta er klare for å kjempe i nye 45 minutter.

Andre omgang starter som den første sluttet, Toten etablerer raskt trykk på oss, vi sliter med å ha flere trekk i laget og det er bare heroisk innsats fra samtlige som gjør at vi kommer oss helskinnet gjennom de første 15 av andre omgang. Forskjellen fra første omgang er at Totens sjanser er vesentlig mer potente, og keeper Ole Runar må gjøre et par meget kvalifiserte redninger. I tillegg står de to stopperne våre, Mikkel og Sverre imot presset på en særdeles solid måte! De styrer troppene som er mer og mer på stålet med å gå foran når det virkelig trengs.

Det måtte komme, Toten får tredd igjennom en indreløper som har tatt turen på et dypt løp, han runder Ole Runar og triller inn reduseringen. Det er ca. 25 minutter igjen, og vi har ikke hatt en eneste kvalifisert målsjanse i andre omgang. Så skjer det, en av deres stoppere legger et løst tilbakespill til keeper, vår hærfører Torbjørn tar en siste kraftanstrengelse og stjeler ballen, fører mot keeper og pirker inn 1-3 ledelse til oss! Vi har 3 mål på 3,5 målsjanser, og årets første pokal er innen rekkevidde! Bare 15 knalltøffe minutter igjen. Toten kaster alt de har i angrep, vi blir liggende bakpå å ta imot juling som en viss Rocky Balboa gjorde i sine glansdager. Bakerst står Ole Runar å skriker seg hes, Den bakre fireren har virkelig fått kjenne på hvordan det er å forsvare seg når vi ikke klarer å holde ballen i laget. Om du spør dem, så tipper jeg at det føltes som å ha gått birken uten staver og med treski etter kampen. Midtbanen faller langt tilbake, og må jages ut. 7 minutter igjen, krampetendensene vises på flere utpå der.

Toten er først på alt helt til de nærmer seg vår 16-meter. Da møter de en gulblå mur som kriger for hverandre. Er det ikke den ene, så er det den andre. Når de passerer de 10 gule, så står det en svartkledd,skjeggete mann med hansker i veien. Vi skaper en stor farlighet når det gjenstår 4 minutter av ordinær tid, Erik S får tak i ballen i mellomrommet, drar av to mann og er alene igjennom mot Totens keeper. Erik skal lage pynten på kaka, og prøver å lobbe på en møtende keeper. Dessverre for oss så står Totens keeper oppreist og fanger ballen.

Vi stod alle rundene mot en av 4.divisjons tungvektere, og vi vant! Ikke på poeng, men på noen solide treffere som sendte Totningene i kanvasen og dommeren kunne telle til 10! Du verden så deilig! Det kostet gutta mye, og det er mye som kan rettes på, men seieren kommer av 95 minutters knallhard jobbing! Vel fortjent etter innsatsen som ble lagt ned av samtlige!

Vi vil også benytte muligheten til å takke den etterhvert velkjente fanklubben vår, Gaupenmafian for fantastisk innsats og stemning! Kubjeller, skrik,skrål og gulblå røyk! Det er eliteserieklasse på den innsatsen! Tusen takk for at dere ville bruke fredagskvelden på å støtte gutta til seier i vinterserien 2019!